Snyd dig til en fantastisk off-dag!

blog

I dag, den 20. november, er det international Having a bad day-dag…

Off-dage… Du kender dem sikkert godt!

Det er en af de dage, hvor du bare ikke kan tage dig sammen. Hvis du arbejder på kontor, sidder du måske bare og stirrer tomt ind i skærmen, og selv ikke de fantastiske motivationsværktøjer, du har lært på et af bySevens kurser, kan hjælpe dig ud af starthullerne…

Spørger du os, skal der være plads til off-dage. Men spørger du din chef, får du højst sandsynligt et andet svar!

Så – what to do?

Har du en deadline er svaret enkelt. Du må ganske enkelt tage dig sammen og se at få klaret opgaven!!

Har du blot en skriveblokering, kan dette fif måske hjælpe dig: Skriv alt det du IKKE skal skrive (fx om et produkt), så kommer ideerne til, hvad du SKAL skrive.

Er du helt derude, hvor hjernen er helt blank, fordi du kom sent i seng, du er træt og har i øvrigt også stadig en smule tømmermænd efter aftenens udskejelser, så vil vi gerne rose dig for, at du overhovedet er taget på arbejde. Du sidder tungt på din stol på din plads, og det er faktisk første skridt til at gøre chefen glad. Det ser nemlig godt ud, at alle pladser i kontorlandskabet er fyldt op med medarbejdere.

Off-dag eller ej… Næste skridt er så, at få det til at se ud som om du laver noget.

Skriv til mormor

Godt nok bliver chefen glad over fyldte stole, men det er desværre ikke nok. Du skal jo også se ud, som om du laver noget! Sæt gule post-it sedler på skrivebordet og på kanten af din pc. Sæt så fingrene på tastaturet og gå i gang med at skrive. Det ser godt og rigtigt ud – og hvis du nu gør det lidt energisk, så kan chefen måske endda også høre, hvor flittig du er. I tilfælde af at chefen går forbi din plads, mens du hamrer i tasterne, så sørg for at gøre det i et word-dokument.

Og når nu du nu taster løs, kan du jo lige så godt bruge din off-dag fornuftigt og lade overspringshandlingen have et formål. Så skriv til din mormor. Ældre mennesker elsker at få brev! Fortæl hende om din hårde weekend. Så er den ligesom ude af kroppen og tankerne. Fortæl hende også lidt om dine arbejdsopgaver. Men pas på! Det kunne jo være, at det inspirerede dig til at gå i gang med rigtigt arbejde!

Spil og vind det gode humør tilbage

Arbejder du mere i excel, med grafer, i kalendersystemer eller sådan noget, så kan vi tippe dig på en spil-side, hvor alle spil er totalt business-camoufleret som netop førnævnte: http://www.cantyouseeimbusy.com/ Chefen vil med garanti synes du er flittig, når du sidder med næsen dybt begravet i diverse regneark.

Er du sådan en der jubler med armene i vejret, når du vinder, giver det blot ekstra plus på chefkontoen. Især fordi det at stå med armene i vejret faktisk sender off-dagen og trætheden til tælling – og du er nu klar til at gå i gang med de rigtige regneark!

Forstyr kun dig selv

Synes du, at det da er alt for galt med alle disse overspringshandlinger? Og at en off-dag blot skal snakkes væk? Så vil jeg fortælle dig, hvad en chef engang sagde til mig, da jeg var elev: ”Jamen Sanne dog! Står du nu her og snakker igen?! Ved du ikke, at hver gang du stiller dig op og snakker med en kollega, så spilder du ikke kun din, men også din kollegas tid!!”

Ja, snak og grin gør det meget tydeligt for chefen, at du ikke laver noget. Derfor: Brug din off-dag fornuftig og forstyr kun dig selv!

Og når du når dertil: Go’ arbejdslyst!