Hvordan lader du op?

Du er det vigtigste menneske i dit liv! 

Hvis du ikke fungerer, har du ikke noget at give af til andre. På en flyvetur bliver der sagt, at hvis iltmasken udløses, skal du tage din egen på, før du hjælper den, der sidder ved siden af dig. Og det giver jo god mening. Det er nødvendigt at du sørger for at kunne få luft, for at kunne hjælpe andre. 

I det daglige er nemt nok at forstå, at bilen skal fyldes med brændstof, for at kunne køre – og mobilen skal sættes i opladeren ind imellem, for at du kan bruge den. Men hvad med dig selv? Hvem skal lade dig op, hvis ikke du gør det selv?

Hvordan lader du op?

Vi mennesker er jo forskellige og det er ikke alle typer, der har gavn af at ”slappe af” på traditionel vis. Når det kommer til, hvordan du bedst lader op, er forskellen nemlig om du er en indadvendt eller udadvendt type.

Udadvendte typer lader op i selskab: 

Udadvendte er optaget af ydre handlinger, ting og personer. Typen er selskabeligt anlagt og har mange venner og bekendte. Hvis du er udadvendt, lader du bedst op ved at mødes med andre mennesker, hygge på en cafe eller gøre noget aktivt, fx dyrke sport. Der må gerne være larm og latter.

Indadvendte typer lader op i stilhed: 

Indadvendte lever lidt mere tilbagetrukket, er optaget af indre tanker og følelser. Typen har få dybe venskaber, som foretrækkes frem for store selskaber. Hvis du er indadvendt, har du brug for at trække dig og reflektere over livet. Indadvendte typer lader godt op med stille gåture, meditation og selvhypnose. Margith har lavet en hypnose, der kan findes på diverse streamingtjenester. Søg på Margith Sommer – Selvhypnose, og vælg den der hedder ressourceboost.

Overvej om du er udadvendt eller indadvendt. Tag dig tid til dig selv, på den måde, der passer din type bedst. Hold en pause eller dyrk sport. Gør noget, der gør dig glad eller giver dig energi. God fornøjelse!