En pølse er vel bare en pølse?

For et par dage siden så vi en sjov statusopdatering på facebook, som fik os til at ligge flade af grin.

Foto: Cheryl Wee/Pexels

En kvinde vi kender, fortæller at hendes mand spørger hende, hvad hun vil spise til aftensmad. 

Hun svarer: Er ikke sulten, tænker lidt vin og pølse. 

Hendes mand sørger herefter for middag, og serverer så det vi kan se på det billede, hun har lagt op: Pølser med hotdogbrød, ketchup og sennep. 

Det er sjovt, for det var jo ikke sådan en pølse hun mente. Måske nærmere churitzo-pølse, spege-pølse, salami-pølse…. Og måske lidt ost ved siden.

Hun spørger: Hvad er det mænd ikke forstår, når kvinder siger pølse?

Jamen, det kan vi godt forklare. Pølse-misforståelsen er et klokkeklart eksempel på det, vi i vores undervisning kalder: Modellen af verden. Meget kort fortalt er det her, hvor vi filtrerer noget, der bliver sagt, ud fra vores erfaringer og dermed forstår det ud fra, hvad der ligger øverst på hylden i underbevidstheden.

Kvindens mand har hørt ordet pølse – og i hans model af verden er det noget man spiser med ketchup og sennep. Så efter hans bedste overbevisning har han opfyldt hendes ønske. Så kære kvinde, næste gang du vil have vin og pølse, så hjælp ham lidt og fortæl, hvilken pølse du gerne vil have. Når du så har gjort det mange gange nok, så har du lagt en ny pølse-betydning i hans hjerne og så kan du igen nøjes med at sige: Vin og pølse.