Hvad betyder bySeven?

by7blogfoto

Hvorfor hedder vi bySeven?

Mange spørger os, hvorfor vi hedder bySeven. For det fortæller jo ikke noget om, hvad vi laver!

Den korte version: Alle de fede firmanavne med Mind var taget!

Den lange version: Vi var nødt til at finde på noget andet. Noget magisk! I jagten på et godt ord, der kunne fortælle noget om, hvad vi beskæftiger os med, faldt vi over et tal. Tallet 7! Som blev til navnet bySeven. Men hvad er det så, der er med det 7-tal?

Syv er et magisk tal – plus eller minus to.

Sådan startede George Miller, Harvard psykologi-professor, i 1956 en artikel omkring informations-behandling. Han fandt nemlig ud af, at korttids/arbejds-hukommelsen kun kan kapere 7 ting ad gangen. Syv tal, ord eller billeder. 7 er altså et naturligt hjernefilter, der sikrer at hjernen kan behandle og huske korrekt. Og det er jo vigtig viden for os i bySeven, idet vi arbejder meget med lige netop hjernefilteret.

De syv intelligenser

Når vi underviser i bySeven, sørger vi for at formidle ud fra Howard Gardners læringsteori om de 7 intelligenser. Og det var faktisk den primære grund til at vi tænkte på tallet syv. Hjernen filtrerer input ud fra den eller de intelligenser, der er hver enkelts foretrukne. Er du f.eks matematisk/logisk, er det vigtigt, at vide “hvorfor” du skal lære noget om emnet. Er du mere fysisk/kropslig, er det vigtig, at der kommer ”bevægelse” på det, du lærer.

Hvis vi kigger os omkring, finder vi ting med 7 alle steder. Siden vi startede bySeven, er vi faktisk begyndt at samle på dem!

Vi vil her nøjes med at nævne syv, men tænk over det – der er mange flere:

7 kontinenter

7 verdenshave

7 vidundere i verden

7 dage i ugen

7 heltoner i en skala – do, re, mi…

7 dværge

7 dødssynder

Bonusinfo: Pssst! Hvis du har bemærket at Margith har et 7-tal i sit armbånd, når hun underviser, så er det faktisk bare fordi det er hendes lykketal. Og armbåndet gik hun med længe før, vi fandt på bySeven…