Giv slip

At blive fri handler i høj grad om selv at give slip.

Der er ingen, der kommer problemfrit gennem et helt liv – ingen! Men nogle er bedre til at give slip på de ting, der er sket – som man jo ikke kan ændre efterfølgende – og dermed sætte sig selv fri.

I Centralafrika er der nogle stammer, der spiser aber. De fanger aberne ved at binde flasker fast på træstammerne. I flaskerne ligger der nødder, som aberne gerne vil have fat i, og de kan sagtens få hånden ned i flasken og tage fat om nødderne, men fordi de knytter hånden rundt om nødderne, kan de ikke få hånden op af flasken igen. Fordi de grådigt holder fast i deres fangst, kan menneskerne gå direkte hen til aberne og slå dem ihjel.

Man kan sagtens argumentere for uretfærdigheden i at aben ikke får sin godbid, men i stedet må lade livet. Man kunne også argumentere for, at det ville være klogt af aben at give slip, og dermed redde sit eget liv.

Giv slip og stop konflikten

I konflikter mellem mennesker kan man i mange tilfælde også komme med hårdtslående og retfærdige argumenter på begge sider. Er man selv en del af konflikten, har man også den mulighed at give slip og ”redde livet”. Vi kan ikke kontrollere andres måde at skabe en krig på, men vi kan selv vælge, om vi vil være en del af krigen, eller om vi, for egen vindings skyld, vil give slip. Der skal trods alt mindst to til at hive i rebet, hvis en tovtrækning skal blive til noget.

Nelson Mandela gav slip. Han havde 27 år til at tænke sig om og selv bearbejde de uretfærdigheder, han var blevet udsat for. Vi har dyb respekt for den proces, han gennemgik, og for hans vilje til at give slip og tilgive uretfærdigheden. Det har på ingen måde været nemt.

Giv slip med terapi

Har du noget, der plager dig, som du gerne vil have hjælp til at give slip på, så kontakt os. Terapi er en virkelig god investering. Selvom det umiddelbart kan virke uoverskueligt, kan selv få behandlinger højne livskvaliteten betydeligt.